Utazás egyedi igények alapján
*
Ajánlatkérés
HÍVJON MINKET!
+36 1 374 6536
*
Visszahívás kérése
KÉRJÜK TEKINTSE MEG KATALÓGUSAINKAT
Ázsia, Afrika, Európa, Amerika, Latin-Amerika
Árlista letöltése
Kína, India, Nepál, Tibet, Tajvan, Vietnám, ...
Árlista letöltése
Mivel utazni mindannyian szeretünk, vásároljon és ajándékozzon vásárlási utalványt szerettel, barátai, partnere vagy ügyfelei részére!
*
Vásároljon ajándékutalvanyt!

Hasznos tudnivalók

Utazási szerződés:
Az Utazási Szerződés az utazás megrendelésével és az előleg befizetésével jön létre. Kérjük aláírás előtt tanulmányozza az Atlasz World Travel által szervezett külföldi utazásokra vonatkozó utazási szerződést, valamint az ehhez tartozó kiegészítéseket is.

Útlemondási biztosítás
A részvételi díj biztosítást nem tartalmaz. Az útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk (a részvételi díj 1,5%-a). Ez a biztosítás teszi lehetővé, hogy amennyiben Ön kénytelen utazását lemondani, mentesüljön az Atlasz World Travel által szervezett külföldi utazásokra vonatkozó utazási szerződésben meghatározott kötbérfizetési kötelezettségek alól, helyettük a biztosító társaság feltételei lesznek érvényesek, mely szerint csupán a biztosítási díj, valamint az önrész, azaz a teljes részvételi díj kötbérének a 20%-a tartható vissza.

BBP biztosítás
A betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás költsége a részvételi díjon felül fizetendő. Megkötését minden esetben ajánljuk, mivel külföldön az orvosi ellátás, a gyógyszerek nagyon költségesek. A lehetséges feltételekről a jelentkezéskor az értékesítő irodák ügyintézői nyújtanak felvilágosítást.

Utazás
Légi utazás során felmerülő bármilyen probléma - poggyász elvesztése, járatkésés, stb. - esetén haladéktalanul forduljon a légitársasághoz!
Amennyiben a légitársaság hibájából utazása során a csomagja elveszne, kérjük a helyszínen jegyzőkönyvet felvetetni szíveskedjen, de értesítse biztosító társaságát is!

Utazási okmányok
Utazási okmányaikat (repülőjegy, szállás voucher, kiértesítés, utaslevél, stb.) a teljes részvételi díj befizetésével egyidejűleg, illetve csoportos utazás esetén a repülőtéren 2 órával az indulás előtt kapják meg utasaink, a kiértesítés és az utaslevél kivételével.

Idegenvezető
Körutazásoknál végig az út ideje alatt a budapesti indulástól, vagy az adott országba való érkezéstől tartózkodik a csoporttal. Külföldön nem vezethetnek, hanem a helyi idegenvezető előadását tolmácsolják.

Telepített idegenvezető
Meghatározott országokban biztosítjuk, és a katalógusban külön jelezzük. Feladata az utasok fogadása a reptéren, transzferálása a szálláshelyre, fogadóórák tartása, segítségnyújtás és fakultatív kirándulások lebonyolítása.

Magyar nyelvű asszisztencia
Meghatározott országokban biztosítjuk, és a katalógusban külön jelezzük. Olyan magyarul beszélő személy, aki szükség esetén az üdülés helyszínén elérhető, és segít az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.

Transzfer
Részvételi díjaink nem minden esetben tartalmazzák a transzfer árát. Igénybevétele néhány úti célnál kötelező. Erre vonatkozó információt az adott ország leírásánál talál.

Felárak
Minden esetben a részvételi díjon felül, személyenként fizetendő összegek.

Pótágy
Felnőttek részére két teljes árat fizető utassal egy szobában, 3. ágyon értendő.

Gyermekárak
Az egyes szállodáknál megadott életkorok szerint érvényesek, hónap, nap is számít minden esetben két felnőttel történő együttes utazás esetén és egy szobában. Az ettől eltérő kedvezmények mértékét a leírások ismertetik.

Közlekedés
Repülős utazások minden esetben turista osztályon történnek. A repülőgépeken való ellátás a napszaknak megfelelően történik és légitársaságonként változó lehet. A menetrend-szerinti és charterjáratok között e tekintetben eltérés lehet. A menetrendváltozás jogát a légitársaságok fenntartják.

Szállodai besorolás
Minden szállodánál az adott ország besorolása szerinti kategóriát jelöljük meg. Fontos tudni, hogy egyes országokban ugyanaz a kategória más és más színvonalat jelent. Kérjük, hogy jelentkezéskor tekintse meg a szállodáról készült prospektusokat és fényképeket, melyek több információval is szolgálhatnak az adott hotelekről. A besorolások nem minden esetben egyeznek meg a nálunk megszokott kategória- szempontokkal. A kalandtúrák során használt menedékházak komfortfokozatot nélkülöznek!

Elhelyezés
A leírás szerinti szobákban történik. A részben vagy teljesen tengerre néző szobákért felárat kell fizetni, kivéve azokat a szállodákat, ahol felár nincs megjelölve. Ebben az esetben viszont a tengerre néző szobát nem tudjuk garantálni. A szobákat a nemzetközi szabályoknak megfelelően általában 14 órától lehet elfoglalni, és az elutazás napján legkésőbb 10 óráig kell elhagyni. Az egyágyas szobák gyakran kisebb méretűek és hátrányosabb elhelyezésűek, mint a kétágyasok, sokszor ágyméretük is kisebb.

Étkezések
all inklusive jelölése (AI)
- Teljes ellását takar, büfé rendszerben, italokkal együtt (szeszes helyi italok és üdítők, bor, sör, stb. is beleértendők).

Teljes ellátás (TP)
- Napi háromszori étkezést jelent, büfé v. felszolgálás menü rendszerben, ital nélkül.

Félpanzió (HB)- Naponta két étkezést jelent, általában reggelit és vacsorát, büfé v. felsz. rendszerben, ital nélkül.

Reggeli (R)- Büfé v. kontinentális rendszerben.

Piknik ebéd (PE)- Kalandtúráknál fordul elő, útközben történik, ahol ebédidőben tartózkodnak, általában a teherhordók készítik el, többnyire hideg étel.

Útlevél
Kérjük, hogy jelentkezés előtt útlevelének érvényességét ellenőrizni szíveskedjék, mivel sok ország esetében a beutazás csak akkor lehetséges, ha az útlevél a hazaérkezést követően még hat hónapig érvényes.

Vízum
A vízumkötelezettség országonként eltérő.
Bővebb tájékoztatást az ország-leírásoknál, a "Hasznos tudnivalók" részben találnak.

Védőoltás
A védőoltás egyes országokban kötelező, bővebb tájékoztatásért kérjük hívja a Nemzetközi Oltóközpontot a 476-1364 vagy a 476-1100 telefonszámokon.